Yetişkin kahverengi kokarca böcekleri yaklaşık 1.7 santimetre uzunluğunda ve genişliğindedir. Pentatomoidea üstfamilyasındaki diğer türler gibi boyunun uzunluğu genişliğinin uzunluğuna eşittir. Üst tarafı koyu kahverengi olan türün alt tarafı kremsi beyaz-kahverengi renktedir. Bununla beraber bazı örnekler kırmızı, gri, açık kahverengi, bakır veya siyahın tonlarında da olabilir. Türü diğerlerinden ayıran en önemli özelliği ise mermerle kaplanmış gibi durmasıdır. Ayrıca antenindeki açık renkli çizgiler de ayırt edici özelliklerinden biridir. Bacaklarında soluk beyaz renkte benek veya çizgiler olabilen türün bacakları kahverengidir.
Larva aşamasındaki kokarca, siyah veya çok koyu kahverengidir. Kokarcanın skleritleri arasında kırmızı kabuk vardır. Larvalar ilk dönemlerinde beyaz işarete sahip değildir, ancak zamanla siyah antenlerinde beyaz çizgiler oluşur. Larvaların bacakları siyahtır ve zamanla bacaklarda da beyaz çizgiler oluşmaya başlar.Larvalar deri değiştirirken kırmızı işaretli soluk beyaz renktedir. Dişi, bir yaprağın üzerine tek seferde
28 yeşil yumurta yumurtlar.
Yumurtaların rengi zamanla beyaza dönüşür.
Dişi bir sezonda 3.000 yumurta yumurtlayabilir.
Fındık bitkisinin kökünü 20 günde kurutabilen
kahverengi kokarca, günde 30 kilometre uçabilir.
Tüm kötü kokulu böcekler gibi,
salgı bezleri göğsün alt kısmında,
birinci ve ikinci bacak çifti arasındadır.
Kahverengi kokarca böceğinin kokusu trans-2-dekenal ve trans-2-oktenaldan kaynaklanmaktadır. Böceğin kokusu "kişniş gibi kokan keskin koku" şeklinde karakterize edilmiştir. Karnındaki deliklerden koku yayabilen böcek, bu yeteneğini kuş ve kertenkelelere karşı bir savunma mekanizması olarak gelişmiştir. Bununla birlikte, böceği yaralamak, böceği hareket ettirmeye çalışmak veya sadece böceğe dokunmak bile koku salınımını tetikleyebilir.
İnsan vakalarına ilişkin raporlar nadirdir, ancak kokarca böceğinin vücut sıvıları toksiktir ve insan derisi ve gözleri için tahriş edicidir. Kokarca böceği kaynaklı kornea iltihabı vakası bildirilmiştir.
Kur sırasında erkek, tüm kötü kokulu böceklerde olduğu gibi kendi titreşim sinyallerine cevap veren dişi ile iletişim kurmak için feromon ve titreşim sinyalleri yayar. Böcekler sinyalleri birbirlerini tanımak ve bulmak için kullanırlar. Bu türün titreşim sinyalleri düşük frekanslı olmasıyla bilinir.
Diğer kötü kokulu böceklere kıyasla
bu tür daha uzun süreli sinyaller yayar.
Titreşim sinyalinin uzunluğunun önemi
henüz belli değildir.
Kahverengi kokarca böceği,
diğer yarım kanatlılar gibi
bitkileri emmek için hortumunu kullanır.
Kahverengi kokarcanın beslendiği meyvelerin dış yüzeyinde nekroz alanları veya çukurlu bölgeler oluşabileceği gibi, yapraklarda benekler ortaya çıkabilir. Ayrıca tohum kaybı ve bitki patojenlerinin bulaşmasına da sebep olabilen bu tür, meyve ve sebzelere zarar veren bir haşeredir. Tür, Japonya'da soya fasulyesi ve meyve veren bitkilere de zarar vermektedir. Türün ABD'de Mayıs ayının sonları ve Haziran ayının başlarında şeftali, elma, yeşil fasulye, soya fasulyesi, kiraz, ahududu ve armut gibi birçok bitkiye zarar verdiği rapor edilmiştir.
Balık Gübresi Uygulama Şekli
100 litre klorsuz suya...(yagmur suyu veya sondaj suyu) 300 CC Balık gübresi karıştırılarak...pompa yardımı ile ağaç/bitki yaprak ve dallarına verilir...Bu işlem ile hem bitkinin yapraktan beslenmesi sağlanır...Balık gübresinin içinde barındırdığı Probiyotik bakteriler yaprağın özüne işler, yaprakta bir film tabakası oluşturur...Bu işlem sonucunda bitki öz suyu ile beslenen ve yaprakta lavra bırakıp çoğalan canlıların ölmesi ve çoğalması sağlanır...bitkinin yapraktan ve kullanılacak bölgede damlama suyu ile köklerine ulaşması durumunda ise yine bitki öz suyu ile beslenen nematodların lavralarininda ölmesi sağlanır...işlem sırasında farklı gübrelerin veya ilaçların kullanılmasında bir sakınca yoktur...
Damlama sulama sistemi ile verilmesi planlanıyor ise bitkinin türü yaşı ve cinsine göre damlamadan 1 dönümüne 2 ila 3 litre verilmesi doğru uygulama şekli olacaktır...